Dağınık beyin sendromu, son yıllarda oldukça sık rastlanan problemlerden biridir. Son yıllarda oldukça sık rastlanan problemlerden biridir. Eş zamanlı olarak birden fazla işi yürütmeye çalışan insanlarda görülen bu problem, günümüzün en önemli psikoloji rahatsızlıkları arasında yer almaktadır. Üstelik mutlaka tedavisi gereken bu rahatsızlık için dağınık beyin sendromunu yenmek oldukça önemlidir.
Günümüzde pek çok iş yeri açık ofis sistemine geçiş yaptığından çalışanların devamlı olarak diyalogların oluşturulduğu bir çalışma ortamında yer almaktadır. Geçtiğimiz yıllarda konu ile alakalı olarak yapılan araştırmalarda bu tür iş ortamlarında çalışmaların her 3 dakikada bir gelen mailler ile kesintiye uğradığı belirlenmiştir.
Dağınık Beyin Sendromu Nedir?

Dağınık beyin sendromu, genellikle aynı anda pek çok iş beraber yürütmeye çalışan bireylerde ortaya çıkan bir sağlık sorunudur. Beyin performansını olumsuz yönde etkileyen bu rahatsızlıkta, beyin gereksiz bilgileri eleme kabiliyetini kaybetmektedir.
Normal şartlarda insanların beyni aynı anda pek çok işi yerine getirme potansiyeline sahip değildir. Dolayısıyla pek çok işi aynı anda yapmaya çalışan insanlarda zaman içerisinde verimlilik azalmakta, yaratıcılığı yok olmaya başlamakta ve yüzeysel düşünceler başlamaktadır.
Dağınık beyin sendromu nedenleri arasında en önemli nedenlerden biri de beynin aynı saatte farklı işleri yerine getirme konusunda yorulması ve verimliliğini kaybetmesidir. İşlerin yoğunluk derecesi, işlemci beyin algısında önemli bir tehdide neden olabilmektedir. Beyin konusunda daha çok bilişsel performans, daha sağlıklı bir psikoloji ve hata sayısı düşük bir beyin yapısı için bu tür hatalarda bulunmamak gerekir.
Dağınık Beyin Sendromu Nasıl Yenilir?
Dağınık beyin sendromunu yenmek, beynin verimli bir şekilde kullanılabilmesi ve yaşam standartlarının yüksek tutulabilmesi için çeşitli hususlarda dikkatli olunması gerekmektedir. Özellikle de bu gibi durumlarda bir psikologdan destek alınması ve terapi görülmesi de büyük ölçüde fayda sağlayacaktır.
Günümüzde birçok psikolog, uygulamış olduğu terapi yöntemleri sayesinde insanların daha verimli bir şekilde çalışabilmesini sağlamakta ve beyin yorgunluğunu nasıl giderebileceğini öğretebilmektedir. Bunun yanı sıra günlük yaşam alanında nefes egzersizleri yapılması, odaklanmayı sağlayacak bir ortam oluşturulması, zaman alan ve dikkat dağınıklığına neden olan işlerin çeşitli kategorilerde sınıflandırılması, toplantı karmaşasından kaçınılması ve kişinin kendisine dinlenebileceği bir zaman oluşturması ve yapılacak işler için liste oluşturularak çalışılması büyük fayda sağlayacaktır.